ALUS DARĪTAVA
Par mums: stāsts, process, ģimene

Sapnis par savu alus darītavu

Ideja par alus brūzi iesākās vairāk nekā pirms 10 gadiem, pirmo dzērienu ražojot garāžā 40 litru lielā kastrolī. Brūzis sāka tapt vien 2019.gadā, rekonstruējot veco šķūņa ēku. Tika izremontētas telpas, iepirktas tehnologiskās iekārtas un aprīkojums.

2021.gadā  brūzis uzsāka ražošanu un pārdošanā nonāca pirmās alus pudeles. Brūzis specializējas eila tipa alus ražošanā, meklējot aizvien jaunas garšas. 

Alus tapšanas process

Brūzis Murza alus ražošanas procesā izmanto attīrītu, sagatavotu pazemes ūdeni no dziļurbuma un augstākā labuma izejvielas, kas nodrošina gala produkta kvalitāti un garšu. Brūža pielietotā alus ražošanas tehnoloģija nodrošina alus derīguma termiņu 9 mēneši un vairāk, lai arī alus netiek filtrēts vai pasterizēts.

mūsu komanda

Brūzis Murza komanda ir Gekišu ģimene no Latgales. Pirmkārt, mūs vieno mīlestība pret šo zemi, kur piedzimām un izaugām. Otrkārt, vēlme turpināt dzīvot Latvijā, būt piederīgiem laukos, audzināt šeit savus bērnus, turpināt savu izaugsmi un darīt lietas, kas mūs aizrauj. 

Vieta, kur atrodas brūzis - "Zaļmuiža", ir mantota no tiešajiem senčiem, kuri šeit dzīvojuši vairākās paaudzēs, tāpēc ir īpaši mīļa un svarīga. 

Artjoms

Brūža saimnieks, aldaris un alus garšu baudītājs dzīvē. Alus brūvēšanu apguva pašmācības ceļā, savukārt brūzi radīja savam priekam un hobijam, kā arī, lai dalītos ar labu alus garšu ar citiem. 

Tehnisks cilvēks pēc izglītības un dzīvē. Pievērš uzmanību detaļām, procesam. 

Olga

Saimnieka sieviņa, atbalsts, ideju ģenerators.